Εθνική Πινακοθήκη : «Πανέτοιμη» να υποδεχτεί το κοινό όταν ανοίξουν τα μουσεία Ημερομηνία:
27/3/2021, 07:00 - Εμφανίσεις: 81
Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί το κοινό μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, οπότε θα ανοίξουν όλα τα μουσεία, τονίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στο νέο κτίριo της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσιάζονται 1.000 μοναδικά έργα της μόνιμης συλλογής της – ορισμένα για πρώτη φορά – αλλά και η περιοδική έκθεση «Το 1821 στη ζωγραφική.
Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της».
Το εμβληματικό έργο της επέκτασης και ανακαίνισης του κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης «εντυπωσίασε επισκέπτες και θεατές, προχθές 24 Μαρτίου 2021, όταν σήμανε την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Το εμβληματικό έργο της επέκτασης και ανακαίνισης του κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης εντυπωσίασε επισκέπτες και θεατές, προχθές 24 Μαρτίου 2021, όταν σήμανε την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Όταν ανοίξει η Πινακοθήκη, «το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την πλήρη έκθεση της μόνιμης συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης.
Να επισκεφθεί τον πρώτο όροφο – που εικόνες της είδε στην τηλεόραση – αλλά και τον δεύτερο όροφο, στον οποίο παρουσιάζονται έργα της περιόδου του μεσοπολέμου» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, περιγράφοντας κάποια από τα έργα: «Με πρότυπο τα γαλλικά μεταϊμπρεσιονιστικά ρεύματα, ο Παρθένης, ο Μαλέας, ο Νικόλαος Λύτρας και λίγο αργότερα ο Παπαλουκάς, θα επιχειρήσουν και τελικά θα βρουν ένα χρωματικό ιδεόγραμμα του ελληνικού φωτός.
Θα αναγνωρίσουν και τις επιρροές που δέχθηκαν οι πρώτοι Έλληνες μοντερνιστές της Γενιάς του ΄30 (Παρθένης, Παπαλουκάς, Τσαρούχης, Μόραλης κ.ά), που συνδέονται με την εισαγωγή των πρωτοποριακών ρευμάτων στην Ελλάδα και τη συνειδητή προσπάθειά τους να τους αποδώσουν ελληνική ιθαγένεια».
«Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στην εντυπωσιακή αίθουσα αφιερωμένη στα έργα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, στα ζωγραφικά τοπία του, τις νεκρές φύσεις τις οποίες αποδίδε...